Peter Ridd : de man die ontslagen werd omdat hij vindt dat het koraal prima met klimaatverandering kan omgaan.

Als eerste lezing in onze reeks “iconen van het klimaatalarmisme”.

De Australische onderzoeker Peter Ridd neemt ons mee in de wondere wereld van het koraal. Na tientallen jaren onderzoek is het voor hem duidelijk geworden dat koraal meer dan welk ander organisme dan ook bestand is tegen allerhande externe invloeden, waaronder milieuvervuiling, cyclonen, opwarmend zeewater en oceaanverzuring.
Nee, de Great Barrier Reef gaat dus niet verdwijnen door klimaatverandering en die opvatting kwam hem duur te staan. Eerst werd hem een gebruik aan collegialiteit verweten nadat hij zich in de media positief had uitgelaten over de toekomst van het koraal. Enkele maanden later werd hij zelfs ontslagen door zijn werkgever, de James Cook University.
Sindsdien (zie hier) strijdt Ridd niet alleen voor reproduceerbare wetenschap maar ook voor het terugkrijgen van zijn baan en voor het recht op academische vrijheid.
Hij is 31 oktober een dag in Nederland, maar geeft ’s avonds een door Stichting CLINTEL en Stichting de Groene Rekenkamer georganiseerde lezing in Leiden.
Mis het niet!

De locatie van het evenement is in Leiden, een zaal in het Hilton naast Corpus, dat eveneens een bezoek waard is en mooi gecombineerd kan worden. Het ligt naast de A44 en er zijn vele goede busverbindingen vanuit Leiden Centraal Station, richting Katwijk.

De organisatie is samen met Clintel.

Voorafgaand aan de lezing is er de mogelijkheid om gezamenlijk een buffetmaaltijd te nuttigen. Hiervoor bieden we een speciaal ticket waarbij voor €24,- gesproken kan worden met Peter Ridd zelf, bestuursleden van DGRK en Clintel en waarschijnlijk vele bekenden. Wij zullen kijken of we de aanwezigen kunnen aankondigen op de website.

Locatie:

Willem Einthovenstraat 3
2342 BH
Oegstgeest

Programma:

  • 17:30 inloop, aperitief aan de bar
  • 18: 30 buffet (optie)
  • 19:00 inloop
  • 19:30 lezing en vragen
  • 21:00 einde lezing
  • 21:30 einde avond

Koop hier uw ticket:


Koraal Klimaatverandering iconen van het klimaatalarmisme

Stichting De Groene Rekenkamer

is een door ingenieur-wetenschappers en journalisten opgerichte stichting met als missie: Cijfermatige controle van economische en/of wetenschappelijke aannames, berekeningen alsmede de daar aan gekoppelde conclusies … –> Lees hier verder …