Loading Events

Als eerste lezing in onze reeks “iconen van het klimaatalarmisme”

De Australische onderzoeker Peter Ridd neemt ons mee in de wondere wereld van het koraal. Na tientallen jaren onderzoek is het voor hem duidelijk geworden dat koraal meer dan welk ander organisme dan ook bestand is tegen allerhande externe invloeden, waaronder milieuvervuiling, cyclonen, opwarmend zeewater en oceaanverzuring.
Nee, de Great Barrier Reef gaat dus niet verdwijnen door klimaatverandering en die opvatting kwam hem duur te staan. Eerst werd hem een gebrek aan collegialiteit verweten nadat hij zich in de media positief had uitgelaten over de toekomst van het koraal. Enkele maanden later werd hij zelfs ontslagen door zijn werkgever, de James Cook University.
Sindsdien strijdt Ridd niet alleen voor reproduceerbare wetenschap maar ook voor het terugkrijgen van zijn baan en voor het recht op academische vrijheid.

Hij is donderdag 31 oktober een dag in Nederland en geeft ’s avonds een door Stichting CLINTEL en Stichting de Groene Rekenkamer georganiseerde lezing in Leiden!

Mis het niet!

De locatie van het evenement is:

In een zaal in het Hilton Garden Inn naast Corpus. Het ligt naast de A44 en er zijn vele goede busverbindingen vanuit Leiden Centraal Station, richting Katwijk.

De organisatie is samen met Clintel.

De lezing begint om 19:30u. Daarvóór is er de mogelijkheid om gezamenlijk een buffetmaaltijd te nuttigen vanaf 18:30u. Hiervoor bieden we een speciaal ticket waarbij voor €24,- extra, gesproken kan worden met Peter Ridd zelf, bestuursleden van DGRK en Clintel en waarschijnlijk vele bekenden. U krijgt dan weer €5,- korting op de toegangsprijs. Wij zullen kijken of we de aanwezigen kunnen aankondigen op de website.

Programma:

  • 17:30 inloop, aperitief aan de bar
  • 18:30 buffet (optie)
  • 19:00 inloop, welkomskoffie/thee
  • 19:30 lezing en vragen
  • 21:00 einde lezing
  • 21:30 einde avond

Koop hier uw ticket:

Gebruik bovenstaande knop, of gebruik de geïntegreerde applicatie hier:

(als uw browser dit toont, zulks afhankelijk van de veiligheidsinstellingen)

Voor nadere informatie en aanvragen, richt uw vraag aan [email protected]

Deel dit verhaal, kies je platform!

Eén reactie

  1. Guus de Bie 16 oktober 2019 om 11:20 am- Antwoorden

    Ben “Clintel_vrienden” en zoek naar de kortingcode. Mijn vrouw en ik willen graag deelnemen aan de lezing op 31 oktober. Bij voorbaat dank voor uw medewerking

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.