Hoeveel schadelijker is een lockdown? – Professor Ira Helsloot hoogleraar Veiligheid van Besturen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen
Bekijk hier de opname van dit webinar

Het bloedbad dat lockdown heet.

Begin 2020 was het voor velen volstrekt duidelijk: dit kan alleen door een lockdown opgelost worden! De enige reden daarvoor was dat men de indruk had dat zo’n lockdown in China effectief was. Wetenschappelijk bewijs voor de zin ervan was er niet. De WHO had in oktober 2019 al een soort draaiboek voor pandemieën gemaakt, en daar kwam de lockdown helemaal niet in voor. Alleen Zweden lijkt de WHO richtlijnen te hebben gevolgd, de rest van de wereld experimenteerde.

Professor Ira Helsloot, hoogleraar Veiligheid van Besturen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen was waarschijnlijk de eerste die in Nederland zijn stem verhief en waarschuwde dat een lockdown een averechts effect zou hebben, meer levens zou kosten dan opleveren. De boodschap pakte niet, Helsloot werd afgesnauwd op televisie en een serie van strenge lockdownmaatregelen volgde.

Helsloot’s betoog is inmiddels alleen maar sterker geworden, het lockdownmiddel lijkt 5 tot 30 maal erger dan de kwaal! Volgens een genegeerd overheidsrapport (van voorjaar 2020! zie link onderaan het artikel) zou de lockdown een half miljoen gezonde levensjaren kosten. Komen er dit najaar weer lockdowns?

Het is in ieder geval belangrijk om de dramatische feiten op een rijtje te zetten en daarom gaf professor Helsloot op 31 augustus a.s 20.00 uur dit webinar.

Bekijk hier de opname van dit webinar
Lees het essay van dr. Pieterman
Lees het RIVM QALY rapport