Lieve pa en ma

Zondag 31 mei 2015

Noordwijk, 20 oktober 2045

Geweldig jullie teken van leven; wat een geruststelling! Het is helaas nu nog te onveilig om jullie op te zoeken, maar we komen zodra de situatie beter is geworden. Na 12 jaar eindelijk bevrijd! Het was het afgelopen jaar onmogelijk om naar jullie te komen. Onze oude dieselauto kon ik niet gebruiken omdat ik dan door de Duurzaamheidpolitie opgepakt zou worden.
De elektrische auto van onze buurman reed niet meer, omdat er niet genoeg elektriciteit voor was. Nederland is een kerkhof geworden. De afgelopen 2 jaar stierven honderdduizenden door de kou omdat op last van de SDAPD geen gas meer geleverd mocht worden om de wereld voor een catastrofale opwarming te behoeden.

Wat een ironie!

De Sociaal Democratische Arbeiderspartij voor Duurzaamheid beloofde een voorspoedig leven door die ‘gratis’ energie.
Alleen maar wensdenken!
Dat hebben we dus geweten, maar het gros trapte in die onzin en zo wonnen ze de verkiezingen in 2033.
Jullie hebben het gelukkig weten te overleven dankzij de bossen bij jullie in de buurt.

Vanzelfsprekend liet de SDAPD jullie met rust, omdat jullie duurzaam leefden op 100% hout. Overigens schijnt er in heel Nederland nu geen boom meer te bekennen zijn; hier in elk geval is alles gekapt. Alle wild is opgegeten; ik heb ook gestroopt hier in de duinen. Tja, en dat terwijl koeienvlees eten verboden was om het klimaat te redden.

Nu is de voedselsituatie ronduit rampzalig doordat het meeste akkergebied op last van de SDAPD uitsluitend gewas voor biobrandstof mocht produceren voor elektriciteitscentrales.
Het werd natuurlijk een mislukking.

De groente- en fruitteelt in stadsparken levert veel te weinig op. Goddank is er bijtijds een eind gekomen dankzij ingrijpen van de Chinezen en Indiërs. Er is nu ruime voedselhulp.

Tja, hoe heeft het toch zo ver kunnen komen?
Voedselhulp.
Wij zij nu armer dan het Ethiopië van de 70’er jaren in de vorige eeuw. Hoe kortzichtig en naïef waren veel van onze volksvertegenwoordigers? Na de verkiezingen in 2033 kon de SDAPD dan ook zonder meer de macht grijpen ondersteund door de machtige milieu- en industriële ecolobby. Critici verdwenen in kampen voor heropvoeding. Ik moest mijn baan opgeven, omdat het de oliemaatschappijen verboden werd nog langer in Nederland te opereren. Ik mocht nog blij zijn niet als dissident in die kampen te belanden.

Toen ik klein was genoot ik vanuit ons huis op ‘t duin in Noordwijk van de prachtige zonsondergangen en het uitzicht over zee. Wanneer ik over het strand liep kon ik zeehonden zien en ze bijna aaien; heel bijzonder was dat zo dicht bij de natuur te zijn.

De Noordzee is nu een smerig verwaarloosd aquarium zonder leven. Bij honderden spoelden vogellijken en dode bruinvissen aan tot ze hier uitstierven.
Het uitzicht is verpest door wouden van grotendeels kapotte windmolens. Jullie zijn destijds net op tijd verhuisd. Onze villa op het duin is door die bende in zee fors in waarde gedaald. Compensatie hebben wij niet gekregen ondanks eindeloos procederen. Wij werden ten slotte door de SDAPD zo bedreigd, dat we maar van een claim afzagen.

De wederopbouw zal nog jaren duren. Het is geen doen met deze abominabele stroomvoorziening, maar beter is er voorlopig niet.
Gelukkig zijn we ook van die krankzinnige ‘slimme’ energiemeters verlost, maar dat heeft nu nog niet zo veel zin. Zomaar werd de elektriciteit uitgeschakeld zonder enige waarschuwing en nu volgt iedereen angstvallig de weersverwachting. Als het sneeuwt, windstil, zwaar bewolkt of er weer een black-out is, gaat het licht uit, soms dagenlang. We leven echt in de Middeleeuwen.

Onze partij heeft het voortouw genomen bij een nieuw Nationaal Energieakkoord om te doen waar politici 32 jaar geleden te kortzichtig voor waren. De hoogste prioriteit hebben natuurlijk de olie- en gasproductie en zullen per direct oude kolen- gas- en kerncentrales weer in gebruik worden genomen. Pas daarna kunnen wij die vervloekte windmolen- en zonneparken ontmantelen. Daarna worden met hulp van China en India versneld nieuwe Thoriumcentrales gebouwd. Verder is de productie van biobrandstof per direct verboden voor de voedselproductie. Ten slotte wordt genetische modificatie van voedselgewassen versneld ter hand genomen. En ik heb mijn baan weer. Clandestien heb ik al die jaren salaris van de oliemaatschappij gekregen zo goed en zo kwaad als dit ging.

De economische, humanitaire en milieuschade die de SDAPD heeft aangericht, is nauwelijks te bevatten, laat staan te becijferen.
De SDAPD is vanzelfsprekend ontbonden en alle leiders zijn aangehouden, evenals de voorzitters van de milieuorganisaties. Ze zullen zich voor het Internationaal Strafhof in Den Haag moeten verantwoorden voor misdaden tegen de mensheid. Ze zouden de doodstraf moeten krijgen, maar daar zijn we te netjes voor. Iets wat je van die meedogenloze milieufanaten niet kunt zeggen.

Een warme groet van ons en de kinderen, en tot gauw.