Kamp ‘weigert’ prijs JOVD

Vrijdag 10 oktober 2014

Minister Henk Kamp (Economische Zaken) wil de ‘liberale aanmoedingsprijs’ van de JOVD, de jongerenafdeling van zijn eigen VVD, vrijdag niet in ontvangst nemen. De jonge liberalen zijn teleurgesteld in hun partijgenoot.

De JOVD’ers vinden het onbegrijpelijk dat Kamp zijn windmolenplannen doorzet, ondanks de conclusie van het CPB dat deze windmolens vijf miljard meer kosten dan ze opleveren. ,,Pure geldverspilling heeft niets met liberalisme te maken”, zegt JOVD-voorzitter Tom Leijte.

Om die reden wilden ze Kamp de spiegel voor houden door hem de liberale aanmoedigingsprijs uit  te reiken. ,,Maar Kamp wilde de prijs vandaag niet in ontvangst nemen”, zegt de teleurgestelde Leijte.

Jammer
,,Het is jammer dat hij ook geen toelichting wilde geven waarom niet. Normaal gaan we altijd in gesprek, maar ook daar voelde hij niets voor. Nu erkent hij onze zorgen niet door zijn weigering de prijs in ontvangst te nemen.

Het lijkt erop dat de minister alleen nog maar oor heeft voor zogenaamd ‘groene’ belangenorganisaties en energiebedrijven. Wij maken ons daar ernstige zorgen over.”

Een woordvoerder van Kamp laat weten zich niet in het beeld dat de JOVD schetst te herkennen. ,,We kregen donderdag de melding dat de minister deze prijs uitgereikt zou krijgen. De minister kon niet op stel en sprong een dag later de prijs in ontvangst nemen; hij heeft een drukke agenda. Maar natuurlijk wil hij wel in gesprek met de jonge liberalen.”