Lezing ijsberenspecialist Susan Crockford in Blijdorp

Als tweede lezing in onze reeks “iconen van het klimaatalarmisme”.

Er is geen groter klimaaticoon dan de ijsbeer. Wie herinnert zich niet de beelden, verspreid door National Geographic, van een uitgemergelde ijsbeer die letterlijk op zijn laatste benen liep. De gevolgen van klimaatverandering, aldus het tijdschrift. Een claim die later herroepen werd.
In zulke gevallen is de Canadese zoöloog Susan Crockford er als de kippen bij om een factcheck te doen.

Op haar populaire blog https://polarbearscience.com/ schreef ze honderden stukken over het lot van de ijsbeer. Volgens haar gaat het helemaal niet zo slecht met de ijsbeer en staat de populatie er uitstekend voor. Dit tot grote ergernis van een aantal bekende ijsberenonderzoekers die haar de afgelopen jaren hard hebben aangevallen om haar standpunten. Crockford had ook een onbetaalde aanstelling bij de University of Victoria (die haar toegang gaf tot de wetenschappelijke literatuur en haar in staat stelde om vanuit de universiteit lezingen te geven) maar die aanstelling is dit jaar zonder opgaaf van reden opgezegd.

Susan with bear-skull

Crockford is van 15 t/m 19 november op uitnodiging van Stichting CLINTEL en Stichting De Groene Rekenkamer te gast in Nederland en zal verschillende lezingen geven. Op zondag 17 november organiseren CLINTEL en de Groene Rekenkamer een lezing van Crockford in Blijdorp. Bezoek aan de dierentuin – en het ijsberenverblijf – is inbegrepen. De lezing vindt plaats in de spectaculaire haaienzaal.

Programma:

  • 13:30 inloop, rondneuzen in de haaienzaal
  • 14:00 lezing en vragen
  • 15:30 einde lezing, signeren van boeken en boekverkoop
  • (we werken nog aan een rondleiding bij het ijsberenverblijf met een van de verzorgers)
  • verder bezoek aan dierentuin mogelijk tot 17:00

Koop hier uw ticket:


Waarheid over IJsberenpopulatie ijsberenspecialist Susan Crockford

Stichting De Groene Rekenkamer

is een door ingenieur-wetenschappers en journalisten opgerichte stichting met als missie: Cijfermatige controle van economische en/of wetenschappelijke aannames, berekeningen alsmede de daar aan gekoppelde conclusies … –> Lees hier verder …