Klimaatwet door de Eerste Kamer: Een zwarte dag voor Nederlandse burgers
Vandaag gaat het gebeuren. Het wetsvoorstel wordt bekrachtigd door de Eerste Kamer. Eventueel aanwezige twijfels bij VVD en CDA zijn ondergeschikt gemaakt aan het belang van het behoud van de coalitie. De senatoren van de PVV en misschien die van 50Plus zullen tegenstemmen en FvD komt te laat in de Eerste Kamer om weerstand te kunnen bieden tegen deze zogenaamde klimaatwet.
Een wet met een benaming waarin onverenigbare begrippen worden samengeperst. Alsof het klimaat maakbaar is met wetten en alsof het niet juist het vrije menselijk vernuft is die ons in staat stelt te overleven en te bloeien – in weerwil van het klimaat. Maar juist die vrijheid en de bron van dat vernuft zijn nu slachtoffers van een wet.
Een wet waarvoor ik de juiste kwalificaties niet kan vinden: absurd, kwaadaardig, onbegrijpelijk, fataal? Weinigen lijken geneigd de ernst er van in te zien. Op zijn best zijn er laconieke reacties over dat het allemaal zo’n vaart niet zal lopen, maar dat het slechts om de intenties voor een ‘duurzame toekomst’ gaat. Ik zie het daarentegen als de overwinning van de postmoderne krachten die streven naar een “anti-industriële revolutie”. Een zwarte kroon op het destructieve werk van de irrationaliteit waarin onze cultuur gedurende decennia is gemarineerd. Een van binnenuit gerealiseerde aanval op de geïndustrialiseerde beschaving, vastgelegd in een nationale wet. Dáárom, een zwarte dag.
Een zwarte dag, voor Nederlandse wetenschap. Zij hebben het klimaatparadigma gecultiveerd, niet tegengesproken en in handen geworpen van nationale alfa’s die het gretig vertaalden in beleid dat hun belangengroep goed uitkomt. Sterker nog, de wetenschap heeft het gemaakt tot een verdienmodel waarin postmoderne waarheid de klassieke waarheidsvinding heeft verdrongen.
Een zwarte dag voor bedrijven. De internationale concurrentiepositie zal alleen maar kunnen lijden onder een dwaasheid die anderen beslist niet zullen volgen. De illusie van “groene business” zal niet bestand zijn tegen de wetten van de meedogenloze wetten van de fysica.
Een zwarte dag voor de individu. Zijn vrijheid is wederom afgenomen, ditmaal ondergeschikt gemaakt aan een nieuwe god. Nu er een ‘klimaatwet’ bestaat, is er niet veel verbeelding voor nodig om ook de komst van een de-facto ‘klimaatinquisitie’ voor te stellen.
Vandaag benoemen we de zwarte dag op de Groene Rekenkamer. Maar het verbaast ons niets in het hedendaagse pandemonium van absurditeit. Wij gaan door met onze analyses. Met het aangaan van debat. Met het stellen van vragen en het bouwen van bruggen. Het informeren, inspireren en beïnvloeden van de intellectuele leiders. Deze zwarte wet op deze zwarte dag maakt ons meer doordrongen van de noodzaak hiervan.
Dit is een opinie bijdrage van Cyril Wentzel
Klopt, het is met recht een zwarte dag. Een van de vele zou ik willen zeggen. Het klimaat is helaas niet het enige item waarmee wij allen riant op het verkeerde been worden gezet. Gelukkig worden steeds meer medemensen “wakker”. Mede door de Groene Rekenkamer !!
Het is ernstig dat weliswaar een kaderwet, deze klimaat wet gauw door de eerste kamer is geloodst. Dit door mensen die geen flauw benul hebben van broeikasgassen. Die 49% (kruideniersgetal) zal in 2030 niet gehaald worden tenzij Hoogovens en de industrie op de Maasvlakte een andere bestemming hebben gezocht. Alle publicaties die aangeven dat het verhaal van het IPCC niet klopt worden bewust genegeerd. Hoewel deze organisatie heeft aangegeven dat ook de zon wel eens van invloed kan zijn. Zon en wind kunnen een aanvulling zijn maar zijn niet zo betrouwbaar als een energiecentrale op gas of kernenergie. Alle voorspellingen van opwarming zijn nog niet uitgekomen, de gemiddelde temperatuur is zelfs iets gedaald. Zoek zelf eens op Google met zoektermen klimaat, energie, windmolens, zonnecellen etc. Kijk naar youtube filmpjes van professor De Lange en prof. Salomon Kroonenberg en ook Duitse klimaatsceptici.
Namens B. de Jong, die technische problemen ondervond, plaats ik deze reactie:
Ik vraag me af in hoeverre het mogelijk is om vanwege de gevolgen van deze wet de staat aansprakelijk te stellen voor moedwillige ondermijning van de welvaart en concurrentie positie van Nederland. In feite is uitvoering van de klimaat wet in strijd met zorg plichten die de staat heeft. Het heeft de eerste kamer niet ontbroken aan raad en advies aangaande de zeer nadelige gevolgen van naleven van de klimaat wet op de welvaart en concurrentie positie van Nederland. Men is dus nalatig geweest door deze kennis bij de beslissing tot acceptatie van de wet te negeren.
B. de Jong
Het idee van aansprakelijk stellen, spreekt mij wel aan, maar ligt op een terrein waar ik zelf niet thuis ben en waarvoor toch echt veel geld nodig is. Misschien zijn er anderen die juridisch en financieel suggesties hebben?
Urgenda had de Postcodeloterij. Misschien moeten wij openlijk, al is het alleen maar voor de publiciteit, op onze beurt geld aan de Postcodeloterij vragen!
Een dorpje in Gallië blijft moedig weerstand bieden. Petje af. Maar ik denk niet dat het tij te keren valt.