Chapeau groene graaiers

Vrijdag 11 mei 2018

Gastbijdrage van Jeroen Hetzler

Onlangs lazen we: toerisme verantwoordelijk voor 8% van wereldwijde uitstoot.

Wat moet je met zo’n berichtje? Loszittende stoeptegels verantwoordelijk voor jaarlijks 4 doden in Amsterdam. Keukenzout verantwoordelijk voor 1,2 doden/jaar in Lutjebroek, houtkachelemissie verantwoordelijk voor 10 doden per jaar in Bloemendaal en omstreken.
Je leest dit soort flutstatistiek dagelijks in de kranten of hoort ze op radio en ziet ze op het NOS-journaal. Je moet toch wat als je niks te melden hebt? Dat doet het IPCC ook, dat niks zinvols melden, want de groene graaiers namelijk de Club van Rome, hadden vanaf het begin af aan al hun verdienmodel in de steigers gezet en het scenario via oliemeneer Maurice Strong en de VN aan het IPCC gedicteerd. Wat te denken van de door CO2-onzin meedogenloos rijk geworden Gore? Hoe die dat deed? Zie hier.

CO2 een ramp voor het klimaat? U meent het. Nijpels maakte zich meermalen belachelijk door de transitie een feest voor de portemonnee te noemen; feest voor de portemonnee van de klimaatmaffia bedoelt hij; zijn eigen parkeerbaantje. Klimaatbeschermgeld afgeperst van de burger/belastingbetaler zoals ook ons pensioengeld wordt geroofd. Voor die afpersing hebben ze een imponerend wetenschappelijk klinkende term bedacht: CAGW-hypothese (Anthropogenic Global Warming; door de mens veroorzaakte catastrofale opwarming). Terzijde, het argument voor de pensioenroof heet rekenrente. Die CAGW-hypothese ligt al jaren in de prullenbak, maar dat hoor je niet op het NOS-journaal. Linkse kakelaars zonder moreel besef.

Die 8% nu van die gesubsidieerde Aussies. Dus dan ook 8% minder ijsbeertjes, 8% meer zeehondjes? Ik hoop dit laatste. Zeehond is het lekkerste dat ik ooit heb gegeten geserveerd met een pul lokaal Groenlands bier. Ik kan het aanbevelen. Geserveerd met Groenlandse piepers, weliswaar piepersmet bloedarmoede. Meer hebben ze niet, want het klimaat is er te koud voor. Dit was wel anders tussen 800 en 1200. Als er toen piepers geweest waren, dan waren die zo welvarend dat zelfs de Opperdoes rood had gekleurd, schaamrood wel te verstaan, vergeleken bij zo veel opwarmingswelvarendheid toen.

Die Groenlanders van nu, die snappen het tenminste. Heerlijk gegeten daar. Rendier en muskusos trouwens ook; liters bier erbij. De ijsberen lachten zich een ijsbult toen ze dat 8%-berichtje in de Greenland Times lazen. Verdienmodel-milieubeweging in actie. Spartelverse zeehonden (buiten beeld) in ruil voor op een los ijsschotsje apocalyptisch zielig poseren voor WNF en Greenpeace. Goed voor beduvelde spartelverse nieuwe 100.000 donateurs en Kamervragen van de Partij voor de Dieren over die spartelverse zeehonden. Bij de BBQ voor het zomerreces op het Binnenhof opdienen? Doen.

Ik wil geen tere CAGW-zieltjes kwetsen, maar een beetje bij de feiten blijven kan nooit kwaad. Maakt niet uit voor de doorgesnoven groene graaiers in de skyboksen en op de golflinks; ik weet het. Jammer evenwel dat er daarnaast zo veel gelovigen rondlopen in deze NL-klimaat-open inrichting. Daar hebben wij bijvoorbeeld de klimaatwandelaarster Minnesma en poolwandelaarster Bernice Notenboom voor om dit te bewijzen. Minnesma heeft immers de zoekgeraakte 50 miljoen klimaatvluchtelingen gevonden. Okay, Assad heeft een handje geholpen. Kleinigheidje. Het is verder altijd aandoenlijk B. Notenboom te zien ploeteren en kleumen op een apocalyptisch jaarlijks ijsvrije Noordpool gewapend met een schietijzer tegen uitgestorven ijsbeertjes. De beide apostelinnen zijn de weg een beetje kwijt. Hun klimaatgekakel is over de datum. Kost een paar honderd miljard t.b.v. groene graaiers, maar dan heb je een geruïneerd land. Chapeau!