Het klimaat

Zondag 12 maart 2017

Sinds de film van Al Gore en het IPCC klimaatrapport uit 2007 zit de schrik er wereldwijd in. De mens veroorzaakt dramatische opwarming van de aarde en de funeste gevolgen daarvan moeten wij dringend tegengaan. Wie twijfelt aan deze onwelgevallige waarheid wordt buiten spel gezet als opwarmings- of klimaatontkenner.

Gelekte e-mails wierpen nadien echter een bedenkelijk licht op de wetenschappelijke integriteit van klimaatonderzoekers en in het laatste IPCC-rapport werden opmerkelijke fouten ontdekt.

De klimaatconsensus kalft inmiddels sneller af dan de Groenlandse gletsjers. Wat hiervan te denken? Staan de fundamenten van het klimaatbolwerk nog overeind? Kunnen wij het IPCC wel vertrouwen? Hoe urgent is de opwarming en waarom komen maatregelen maar niet van de grond?

 

 

 

Nederland spreekt een woordje mee.

De aarde warmt op en CO2 is de boosdoener

De aarde warmt op en CO2 is de boosdoener. Dat is de boodschap die we al jaren horen.

Wetenschapsjournalist Marcel Crok analyseerde in zijn boek De Staat Van Het Klimaat, kritisch en deskundig het belangrijkste wetenschappelijke en politieke debat van deze tijd. Marcel interviewde jarenlang voor- en tegenstanders van deze stelling en kwam tot een hele andere conclusie.

Marcel Crok publiceerde in februari 2005 een artikel in het tijdschrift Natuurwetenschap & Techniek (NWT) waarin hij, bijgestaan door de Canadese wetenschappers Stephen McIntyre en Ross McKitrick, vraagtekens zette bij de inmiddels beruchte ‘hockeystickgrafiek’. In de jaren die volgden, zette hij zijn speurtocht naar de waarheid achter het klimaatdebat voort.

Dan, op 15 november 2010 verschijnt zijn boek ‘De staat van het klimaat’, waarin hij al zijn bevindingen op een rijtje zet. Hierin uit hij felle kritiek op het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC), het orgaan van de Verenigde Naties dat de risico’s van klimaatverandering moet evalueren.

Wie het boek goed leest ziet een intelligente en minutieuze analyse van de klimaattheorieën waarin werkelijk iedere zwakke plek ragfijn en onderbouwd wordt blootgelegd. Een hartenkreet van een betrokken wetenschapsjournalist die zich zorgen maakt over wat politieke belangen met de wetenschap doen. Helder verwoord en indringend gebracht.

In onze webshop is het boek van Marcel te koop. We hebben nieuwe voorraad boeken ontvangen.
Wilt u zich op de hoogte stellen over het hoe en waarom van het klimaat dan is een aankoop beslist te overwegen.