Maassluis naar Raad van State om windmolen

Woensdag 19 november 2014

De gemeente Maassluis stapt naar de Raad van State om de meest oostelijke windmolen die aan de Waterweg moet komen, aan te vechten. Dat is duidelijk geworden tijdens de gemeenteraadsvergadering van gisteravond.

Van de provincie Zuid-Holland en de gemeente Rotterdam hoeft Maassluis geen hulp te verwachten. Beide zijn voor de komst van alle windmolens op de plekken die zijn vastgesteld.

Burgemeester Karssen heeft in de afgelopen weken gesprekken gevoerd met gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland, Govert Veldhuijzen. Daaruit bleek, dat Veldhuijzen wel een wat positievere houding van Maassluis ten opzichte van de molens had verwacht. Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam en zijn wethouder Langenberg delen de mening van Veldhuijzen.

Karssen is teleurgesteld in zijn Rotterdamse ambtsgenoot en vindt dat er te gemakkelijk over de belangen van Maassluis heen wordt gestapt. Daarbij constateert hij, dat de provincie het behalen van de doelen rondom windmolens belangrijker vindt dan het woongenot van zijn burgers.
(Bron: wos.nl)