VVD waarschuwt Rutte voor doelen klimaattop

Donderdag 18 september 2014

Premier Mark Rutte moet oppassen dat Nederlandse en Europese bedrijven niet op achterstand worden gezet op de klimaattop volgende week in New York. VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra waarschuwde daarvoor aan het einde van de algemene beschouwingen.

„We moeten niet de gekke Henkie van de wereld zijn en ons zelf normen opleggen waar de rest van de wereld zich niet aan houdt”, zei Zijlstra tegen Rutte, maar ook tegen PvdA-leider Diederik Samsom. Die riep Rutte juist op ambitieus te zijn in New York.

Zijlstra vreest voor de concurrentiepositie van onze bedrijven als Europa zich aan normen verbindt en de „rest van de wereld in zalige vrijheid en ongebondenheid” niets hoeft te doen. Dat zou banen in Nederland kosten.

We zijn erg benieuwd als de heer Rutte het steven van grote roerganger Kamp volgt wat de heer Zijlstra gaat doen of dat het bij de normale verbale uitingen voor de bühne blijft.
Als de heer Zijlstra werkelijk het bedrijfsleven wil helpen moet hij er voor zorgen dat alle subsidies op duurzame energie worden afgeschaft en niet slechts lopen roeptoeteren als hij de camera op zich gericht weet.
Laat de marktwerking zegevieren.