Opname van Peter Ridd’s lezing en vragensessie

Op 31 oktober 2019 hadden we een geweldig evenement in Leiden. Voor een afgeladen zaal deed professor Ridd zijn verhaal over de het Grote Barrièrerif, de koraal levenscyclus en evolutie, de effecten van temperatuurschommelingen en de onbereikbaarheid voor sediment van de Australische deeltijdrivieren, het voorbehoud ten aanzien van de effecten van verzuring, enzovoorts.

Natuurlijk ging het ook over zijn ontslag bij de James Cook universiteit en de replicatiecrisis. Wat dát precies inhoudt, vormt misschien op zich al wel genoeg reden om deze opname te bekijken. En hij laat het niet bij een ontluisterende schets van het probleem, maar heeft er ook een oplossing voor.

Speciaal ook voor al onze donateurs en andere steunpilaren die er niet bij waren, hier de opname met als toegift een extra lange sessie met vraag en antwoord. Vanwege de ongunstige opnameomstandigheden (vooral de gebrekkige belichting) was het een kunst om de video te monteren en redigeren, dus vergeef het daarom als de kwaliteit niet helemaal is wat u gewend bent van ons. De inhoud compenseert dit ons inziens ruimschoots, samen met de vlotte presentatiestijl van professor Ridd.

Veel dank aan Rick Verweij voor de opnames en de productie.

Veel luisterplezier!

Hieronder een Josh cartoon-verslag op de Porto conferentie over het zelfde onderwerp.

Gezellige boel in het Hilton, compleet met buffet vooraf en borrel achteraf.

Enkele foto’s worden later geplaatst.