Een recent klimaatfenomeen?

Ik bleef zoveel horen over de bosbranden in Australië die het gevolg zijn van of gedreven worden door “klimaatverandering” of “opwarming van de aarde” dat ik me geroepen voelde om eens te kijken naar wat er met de regenval is gebeurd. Hier is honderdnegentien jaar Australische regenval:

Australië in brand “klimaatverandering” of “opwarming van de aarde”

Figuur 1. Afwijkingen in de jaarlijkse neerslag voor geheel Australië in de periode 1900-2019 ten opzichte van het gemiddelde van 465 mm voor 1961-1990.

BRON

Hier is het merkwaardige hieraan: De aarde ondergaat sinds 1970, ongeveer de laatste halve eeuw, een gestage opwarming. Maar hoewel de laatste paar jaar droog zijn geweest, is de laatste halve eeuw in Australië natter geweest dan de vorige halve eeuw. Niet droger. Natter. En veel natter.

Iedereen onder de zestig jaar heeft zelfs nog nooit droog Australië meegemaakt.

Toen ik dit op Twitter liet zien, waar ik post als @weschenbach, suggereerde iemand iets als: “Wel, Australië is gemiddeld een groot gebied. Misschien is het in het midden natter en minder aan de kust.”

Dat leek onwaarschijnlijk. Ik bedoel, het vocht komt uit de oceaan en dus zijn de kusten over het algemeen natter dan de outback … bovendien met over het algemeen meer regen, zou het midden behoorlijk nat moeten zijn.

Maar ik ben een man van gegevens boven theorie, dus ging ik terug naar dezelfde hierboven vermelde bron, en ik kreeg de regenvalrecords voor New South Wales (NSW) waar de branden zijn. Hier zijn die resultaten.

Australië in brand “klimaatverandering” of “opwarming van de aarde”

Figuur 2. Afwijkingen voor de regio New South Wales.

En nogmaals, ja, de laatste paar jaar zijn zeker droog geweest in NSW … maar nogmaals, dat is het weer. En nogmaals, de recente halve eeuw is veel natter geweest dan de eerste helft van de 20e eeuw. Niet droger. Natter.

Ten slotte waarschuwen bosbeheerexperts de Australische regering al jaren steeds weer dat het verwaarlozen van bosbeheer en het opgeven van preventief afbranden de brandstapel deed opstapelen en dat het slechts een kwestie van tijd en een droog jaar was voordat de catastrofe zou toeslaan … hier is een bijzonder krachtige waarschuwing uit 2015, en het is bepaald niet de enige.

Maar nee … misleide groene activisten zouden daar niets van horen. Ze protesteerden tegen preventief afbranden.

Australië in brand “klimaatverandering” of “opwarming van de aarde”

Komisch genoeg heeft de Australische omroepcommissie hun artikel over het protest van de activisten verwijderd omdat het niet past in de verhaallijn van de “KLIMAAT NOODTOESTAND!” … blijkbaar een stel bedrieglijke linkse idioten die niet weten dat de intarwebs nooit vergeten.

En als je de ongelooflijk hoge brandstof-lading in het olieachtige, brandbare eucalyptusbos optelt bij het feit dat meer dan een dozijn brandstichters zijn gearresteerd voor het aansteken van veel van de branden, dan zou het voor niemand een verrassing moeten zijn dat deze branden verwoestend, destructief zijn, fataal en verschrikkelijk …

Het zou geen verrassing moeten zijn omdat ze werden gewaarschuwd. Duidelijk. Herhaaldelijk.

Nu woon ik zelf in de vuurzone in Californië, en dus heb ik grote sympathie en medeleven met degenen die zich in de baan van de branden in Australië bevinden. En ons brandprobleem hier is om deels dezelfde reden – afgrijslijke bosbeheerpraktijken gedreven door groene activisten met harten van goud en hersenen van havermout.

Maar degenen die de schuld geven aan klimaatverandering? Kijk, als de CO2-uitstoot in Australië naar nul zou gaan, zou het de aarde tegen het jaar 2050 met ongeveer 0,05 ° C koeler kunnen maken … noem me gek, maar Australiërs zie ik niet zo snel reizen per vliegtuig opgeven als een zeer effectieve strategie om brand te bestrijden.

Mijn beste groeten aan iedereen op een mooie heldere nacht,

Willis Esschenbach.

Dit artikel verscheen op 5 januari op de website WattsUpWithThat.


Stichting De Groene Rekenkamer

Stichting De Groene Rekenkamer

is een door ingenieur-wetenschappers en journalisten opgerichte stichting met als missie: Cijfermatige controle van economische en/of wetenschappelijke aannames, berekeningen alsmede de daar aan gekoppelde conclusies … –> Lees hier verder …