Als een van de eersten heeft Hans Labohm gebruik gemaakt van de gastvrijheid van de Stichting de Groene Rekenkamer op haar nieuwe adres in Apeldoorn. Het secretariaat plant op verzoek afspraken in. Vervolgens heet de nieuwe voorzitter Niek Rodenburg iedereen van harte welkom die zelf in levende lijve wil ervaren wat de vernieuwing van de stichting behelst.

niek_rodenburg_groenerekenkamer
Op de dagelijksestandaard.nl is daar dit verslag uit voortgekomen en boven Labohms verhaal prijkt deze fraaie compositie van de nieuwe voorzitter en het nieuwe pand. Natuurlijk is Hans Labohm, zelf lid van de Raad van Advies van DGRK, enthousiast over de vernieuwingsdrift. Op deze plaats plakken we nog even de eerste vier reacties op het artikel van Hans:

Beroepsverbod op 11 mei, 2013 – 17:11

Iets in mij zegt me:” Dit is te mooi om waar te zijn”. Ik kan het nauwelijks geloven, een onafhankelijk instituut dat de groene spilzucht gaat monitoren. Het groen-industrieel complex, in navolging van het millitair-industrieel complex, heeft heel veel macht, en heel lange vingers. Groene economen binnen EZ, groenen in Landbouw en Visserij, groenen zitten overal vuistdiep in.


Matthijs op 11 mei, 2013 – 17:25

Hans, als econoom weet je toch dat je overheidsbeleid niet hoeft door te rekenen? Het kost altijd meer dan dat het zou moeten kosten en zelden levert het op wat het op zou moeten leveren.

Wanneer mensen een probleem ondervinden, moeten ze daar zelf maar geld voor vrij maken. Wanneer mensen dit niet doen, dan is het probleem er ook niet,..


baksteen op 11 mei, 2013 – 18:02

Nieuwe start van de Groene Rekenkamer, mooi, heel erg veel succes toegewenst!


A3 op 11 mei, 2013 – 20:40

Is toch ongelooflijk belangrijk dat we ook een op feiten gebaseerde rekenkamer hebben die eindelijk aan kan tonen dat we door de groene gekte bestuurd worden.Baantjesjagers en corrupte organisaties zoals Greenpeace hebben op geen enkel terrein iets voor de burger kunnen betekenen.Windmolens die te vergelijken zijn met luchtkastelen worden ons opgedrongen terwijl reeds lang aangetoond is dat dit geen oplossing is voor onze toekomstige energiebehoefte.Opgeblazen groene niksnutten die uitsluitend uit zijn op aandacht en financieel gewin en onze gehele medialandje loopt er slaafs achteraan. Ik zal zeker de groene rekenkamer financieel gaan steunen en hoop dat vele dat met mij gaan doen.

De reactie van “Beroepsverbod” gaan we inlijsten! Een mooiere aansporing om te gaan doen wat we moeten doen, kan er niet zijn. Of om met Rupert Murdoch te spreken: “Mogelijke projecten vinden wij maar saai, echter een onmogelijk project heeft onze interesse!”

Nu we het over reacties hebben. We lichten nog even toe waarom er op de nieuwe website van de Stichting De Groene Rekenkamer geen reacties onder nieuwsberichten mogelijk zijn. We hebben een hele bewuste keuze gemaakt geen discussieplatform te willen zijn. En ook geen blog. We zijn een informatieve website van een instituut met autoriteit en hopen juist elders in de media discussie los te maken. Ingezonden stukken naar grote kranten gaan zeker volgen.

En we zijn ook met de tijd meegegaan met de inrichting van onze eigen plekjes op social media waar natuurlijk volop kan worden gediscussieerd en becommentarieerd (en gecomplimenteerd). Zie Facebook en Twitter. En dan hebben we nog een fraai contactformulier waar reacties, vragen en opmerkingen van harte welkom zijn!