Stralingstekort – Boek

U bent bang voor radioactiviteit, voor de straling die vrijkomt in een kerncentrale, voor de straling die vrijkomt bij de winning van uranium, voor de straling die vrijkomt bij het radioactief afval, voor de straling die vrijkomt bij ongelukken zoals in Fukushima en Tsjernobyl, voor de straling die vrijkomt bij atoombommen, voor de straling die vrijkomt in uw woning (radon).

Dit is de angst van vele mensen en die angst is volstrekt onterecht, zo blijkt uit een dikke stapel wetenschappelijk onderzoek van de laatste 30 jaar. Straling is alleen in extreem grote hoeveelheden gevaarlijk (en de kans dat u daarmee wordt geconfronteerd is extreem klein). In lagere doses is straling juist goed voor ons, en daarmee onderscheidt straling zich niet van vitamines, vet, alcohol, vuur of water.

Dit boek bevat de talloze bewijzen hiervoor. Het gaat over de studies onder de Japanners die langer leefden dankzij de bom (dat is geen pleidooi voor bommen, maar wel voor een rationeler houding ten opzichte van straling); over de brandweerlieden bij Tsjernobyl die minder kanker krijgen, over de leugens over de aangeboren afwijkingen, over al die miljoenen mensen in India, China, Brazilië, Iran, Finland, Engeland, de Verenigde Staten die bloot staan aan hoge doses natuurlijke straling – en die minder kanker krijgen dan mensen in gebieden met minder straling. Over het radioactief afval dat eeuwenlang radioactief blijft, maar daarom juist heel weinig straalt en ongevaarlijk is. Over de werknemers van kerncentrales die langer leven dan mensen in stralingsarme beroepen. Over de paniek over kleine hoeveelheden radon in woningen, terwijl elders mensen graag geld betalen om duizend maal zo veel te mogen inademen.

Ongetwijfeld heeft u een mening over straling. Maar heeft u die al eens getoetst aan de feiten?

Klik hier voor de inhoudsopgave

Klik hier om twee hoofdstukken te lezen

PRIJS: € 12,50 inclusief verzending

Total: € -