Symposium The Nuclear Elephant

Maandag 30 januari 2017

Persbericht

Het is de spreekwoordelijke olifant in het klimaatdebat: kernenergie. Op vrijdag 3 maart organiseert de Stichting KernVisie daarom het symposium The Nuclear Elephant in De Nieuwe Liefde in Amsterdam.

We heten u graag van harte welkom op dit symposium. Op deze dag maken we ruimte voor de olifant. Hoe gaan we om met kernenergie als CO2-emissievrije energiebron wanneer we onze klimaatdoelstelling willen halen: een CO2-neutrale energievoorziening in 2050? De gestelde klimaatdoelstellingen vragen om een energietransitie waarbij keuzes gemaakt moeten worden om tot een duurzame energiemix te komen.
Niet alleen CO2-uitstoot maar ook leveringszekerheid, economische groei en leefbaarheid spelen hierbij een rol. Tijdens het debat gaan we samen met internationale en nationale deskundigen op zoek naar antwoorden op vragen als hoe groot is de energiehonger in Nederland en de rest van de wereld? Hoe ziet een duurzame energiemix eruit? Hoe onmisbaar is kernenergie eigenlijk, nu en in de toekomst? Wat zijn de bezwaren en de risico’s van kernenergie? Willen en durven we onze mening te veranderen?

Overtuigde voorstanders, felle tegenstanders, kritische twijfelaars en nieuwsgierige kenniszoekers gaan met elkaar in debat onder leiding van moderator Remco de Boer.

Sprekers:

.        Stephen Tindale, directeur van de Alvin Weinberg Foundation, en voormalig Executive Director van Greenpeace in Groot-Brittannië

.        Rauli Partanen en Janne Korhonen, onafhankelijke wetenschappers en auteurs van onder andere Climate Gamble | Is Anti-Nuclear Activism Endangering Our Future?

.        Kirsty Gogan, oprichter en voorzitter van Energy for Humanity, in 2016 genomineerd voor de ‘Green NGO of the Year’ award in 2016.

.        Anouk ter Brugge, Voorzitter Dutch Young Generation. Vertegenwoordigde de European Young Generation tijdens de recente klimaattop in Marokko.

.        Pier Stapersma, werkt sinds 2012 als Senior voor het Clingendael International Energy Programme (CIEP) in Den Haag).

Locatie:
De Nieuwe Liefde
Da Costakade 102
1053 WP Amsterdam

Datum:  vrijdag 3 maart 2017

Tijd:        09:30 – 16:00

Een volledig overzicht van het programma, de sprekers en de locatie is te vinden op www.thenuclearelephant.nl

Stichting KernVisie

De Stichting KernVisie streeft naar het vergroten van het draagvlak voor kerntechnologie en al haar toepassingen. De stichting brengt tweemaandelijkse het magazine KernVisie uit en onderhoudt de website http://www.kernvisie.com/

. Daarnaast verzorgen vertegenwoordigers van de stichting lezingen en gastcolleges.