Het zit er op

Maandag 14 december 2015

De duurste circusvoorstelling van de afgelopen decennia zit er op.
Onder luidt geklap stond een stel circusartiesten voor zichzelf te applaudisseren zonder zich ook maar enigszins bewust te zijn waarvoor ze eigenlijk klapten. Het leek het Noord Koreaans parlement wel.

Het is nogal wat waarvoor dit bont gekleurde clubje circusartiesten applaudiseerde. Meer dan tien dagen alleen over leugens praten staat bij voorbaat vast voor een partij onzin in de eindconclusies.

Het belangrijkste artikel in de eindconclusies is Artikel 28.

Dit Artikel 28 zegt onder andere dat elk land dat de eindconclusies heeft ondertekend, zich niet aan de afspraken hoeft te houden als ze niet willen.
Er geldt ook geen verplichting om elk jaar vanaf 2020 een bedrag van $ 100 miljard in een klimaatfonds te storten om ontwikkelingslanden te helpen een duurzame economie door de strot te duwen.

Er werd door Staatssecretaris Dijksma jubelend verkondigd dat er nu een juridisch bindend klimaatakkoord ligt. De Groene Rekenkamer vindt dit misleiding en sprak mevrouw Dijksma er via Twitter op aan.
Haar antwoord aan ons luidde: Dat vloeit voort uit het feit dat dit een formeel ‘agreement’ is.
Onzin natuurlijk een uitgesproken door iemand die er geen flauw benul van heeft waarover ze spreekt.
De Groene Rekenkamer stelde ook nog de volgende vraag: Pres. Obama wil helemaal geen juridisch bindend akkoord omdat dit in het House weggestemd zal worden.
Geen reactie.
Nieuwe vraag dan: Als een land weigert het akkoord uit te voeren heeft het dan juridische consequenties voor het betreffende land?
Geen reactie.

Een beschamende afgang van Staatsecretaris Dijksma die niet weet dat een akkoord, dus ook dit zogenaamde klimaatakkoord, niet juridisch of wettelijk bindend is als je er zonder enige verplichting weer vanaf kunt, zie Artikel 28.
Nog beschamender is dat haar ministerie in een officiële bekendmaking schrijft dat er een juridisch bindend akkoord ligt.
Een leugen om bestwil of gewoon volksverlakkerij?

Hoe positief sommigen de overeenkomst ook neerzetten, het is inmiddels duidelijk dat de overgrote meerderheid van de landen zelf de regie wil houden, d.w.z. dat het document doelbewust zo is geschreven dat er geen echt bindende afspraken in staan.

Waarom wordt er niet gesproken over de kosten die elke Nederlander over enkele jaren hard in zijn portemonnee zullen treffen?

Het bedrag dat het Nationale Energieakkoord kost, minstens € 75 miljard, zal verdrievoudigd worden naar minstens € 220 miljard.

Heeft u de overheid dit bedrag horen noemen? Integendeel, deze kosten worden angstvallig geheim gehouden.
Slechts die mensen die uit de subsidie staatsruif eten bagatelliseren de genoemde bedragen.
Onze berekeningen duiden er op dat vanaf 2030 de kosten voor alle Nederlanders zullen stijgen tot € 500 miljard.
Ons rapport dienaangaande zal binnenkort verschijnen.

De Nederlandse bevolking wordt ten aanzien van het klimaat door de overheid massaal voor de gek gehouden.

Dat de VVD hierin een hoofdrol speelt en het hoofd laat hangen naar het groene circus is een blamage voor een partij die nog geen 3 jaar geleden windmolens maar niets vond en zelfs luid riep dat windmolens op subsidie draaien.
Een subsidie die in de vorm van allerlei duurzame smoesjes uit het huishoudbudget wordt geroofd.