Brabant krijgt berg aanvragen niet weggewerkt

Vrijdag 14 november 2014

De provincie Noord-Brabant blijft nog tot 2017 aanhikken tegen een grote berg vergunningaanvragen van veehouders. Op dit moment liggen er nog meer dan 1200 verzoeken op de stapel. Er is weer extra geld nodig om de achterstand weg te werken, aldus de provincie.

8,6 miljoen

Brabant heeft tot dusver € 8,6 miljoen uitgegeven om door de berg aanvragen heen te komen. De provincie zegt dat er meer tijd nodig is voor de afhandeling, omdat procedures steeds ingewikkelder worden door uitspraken van de Raad van State. Provinciale Staten vrezen dat de duurzame ontwikkeling van de veehouderij onder druk komt te staan en hebben vrijdag om een onderzoek gevraagd. De indruk bestaat dat de werkwijze efficiënter kan. Provinciale Staten willen bovendien weten hoeveel boeren schadeclaims hebben ingediend en hoe groot de schade tot dusver is.

Strenger 

Boerenbond ZLTO laat weten dat de frustratie bij de boeren groot is. De indruk bestaat dat de provincie strenger controleert dan bijvoorbeeld de provincies Limburg en Gelderland. De schade is niet de becijferen, reageerde een woordvoerder vrijdag.