Cuadrilla moet Boxtel verlaten

Donderdag 13 november 2014

De schaliesoap gaat verder.

Boorbedrijf Cuadrilla kan voorlopig niet meer terecht in Boxtel voor een eventuele proefboring naar schaliegas. De gemeente weigert de huur te verlengen van een stuk grond op een bedrijventerrein in Boxtel. De huurovereenkomst eindigt op 25 november, schrijft de gemeente in een brief aan Cuadrilla.

Perceel gehuurd
Cuadrilla wil in Nederland naar schaliegas boren en beschouwt Boxtel als een perfecte plek. Op het bedrijventerrein in Boxtel werd sinds begin 2011 een perceel gehuurd. In de buurt was veel weerstand tegen de uitgekozen plek. Boxtel kreeg ongeveer 120.000 euro per jaar voor de verhuur van de beoogde boorlocatie.

Verdere stappen
Cuadrilla laat woensdag in een reactie weten recht te hebben op verlenging van het huurcontract, in ieder geval tot eind 2015. Directeur Frank de Boer gaat de gemeente Boxtel daar nogmaals op wijzen, kondigde hij gisteren aan. Cuadrilla wil de beoogde boorlocatie blijven huren omdat het de beste plek is, legde hij uit. Het bedrijf beraadt zich op verdere stappen.

Uitkomst onderzoek
Boren naar schaliegas mag nog niet omdat minister Kamp (EZ) wacht op de uitkomsten van onderzoeken naar de voor- en nadelen en naar geschikte locaties.