Nieuw wereldrecord piekvermogen PV module

Dinsdag 21 oktober 2014

Bij windmolens, een al eeuwenoud principe, valt er nauwelijks nog enige rendementsverbetering te halen. Bij zonnepanelen daarentegen gaat de ontwikkeling van het rendement met sprongen vooruit. Het is dan ook beter om in PV te investeren dan in windmolens die bewezen onrendabel zijn.

Het Chinese bedrijf Trina Solar heeft het wereldrecord piekvermogen verbroken voor P-type monokristallijne silicium PV modules met zijn hoog-efficiënte Honey Solar module. Het record is onafhankelijk gecertificeerd door TUV Rheinland.

De module is ontwikkeld in Trina Solar’s State Key laboratorium voor PV Wetenschap en Technologie en bestaat uit 60 156mm x 156mm hoog-efficiënte Honey monokristallijne silicium cellen. Het genereert een piekvermogen van 335.2W, en breekt daarmee het voorgaande wereldrecord van 326.3W, dat werd behaald door Trina Solar’s eerste iteratie van de Honey module in april van 2014.

“We zijn erg opgetogen om opnieuw het piekvermogen wereldrecord voor P-type monokristallijne silicium PV modules te breken slechts zes maanden nadat we het voor de eerste keer braken. Met ons geavanceerde laboratorium kunnen we voldoen aan onze doelstelling om een innovatieleider in de industrie te zijn” zei Dr. Zhiqiang Feng, CTO van het laboratorium. “Het feit dat we het record twee keer gebroken hebben in een half jaar geeft ons vertrouwen in het enorme potentieel van de commercialisering van modules met hogere efficiëntie. Daarmee worden de kosten om netpariteit te bereiken verminderd en wordt hoog-efficiënte zonne-energie beschikbaar voor meer huishoudens in de nabije toekomst.

Zie het persbericht over dit onderwerp